Silque Zastra “ Astra”    31/12/2000 ~ 16/07/2007 Veel te vroeg en totaal onverwacht hebben wij op 16 juli met veel pijn in ons hart afscheid moeten nemen van onze zo dierbare Astra.  Ze voelde zich niet zo best de laatste dagen, dronk veel, en sliep veel. Er werd aan een baarmoederontsteking gedacht en dus ging ze naar de dierenarts voor een operatie. Tijdens deze ingreep werd een levertumor vastgesteld die al helemaal uitgezaaid was. Er kon geen hulp meer baten en dus werd in haar belang de beslissing genomen om haar zachtjes te laten inslapen. Astra was een levenslustige hond, altijd bereid voor gekheid maar ze wist ook wat werken was en zo bereikte ik met haar bijna de GP 1. Ook flyballen was haar passie en deed ze vol overgave. Astra was ook de roedelleidster die de kunst verstond om te bewijzen dat ze baas was alleen al met haar eens goed recht te zetten en eens duidelijk te kijken. Nooit heeft ze het nodig gevonden om er voor te vechten. Zij had gewoon de leiderscapaciteit. Desondanks was ze zo ongelofelijk lief. Ze knuffelde heel graag en heeft nooit naar iemand of een ander dier gebeten of gegromd. We zullen haar ongelofelijk missen maar altijd in ons hart dragen! Ze laat een verschrikkelijke leegte na. Peter, Els en Saskia.
Esperanza from Astra Caledonia  “Rani”   01/09/2005 ~ 24/07/2007 Na het verschrikkelijke afscheid van onze lieve Astra vorige week hebben we nu op 24 juli ook onze dappere Rani moeten afgeven.  Wat voor een andere hond een banale verkoudheid was, was voor onze kleine meid fataal. Ze heeft zich nog dapper geweerd maar was te uitgeput om nog een eerlijke kans op overleven te maken. Ze is in mijn armen gewoon gestopt met ademen. Ik vind troost in het feit dat we van haar wel afscheid hebben kunnen nemen. Rani was een uniek hondje met een ongelofelijk temperament! Met haar ging het al fout vanaf haar geboorte. Na een paar bezoekjes aan de dierenkliniek in Merelbeke bleek haar probleem te zitten in het feit dat ze geen doorstuwing in de slokdarm had. Daardoor verslikte ze zich in haar eten en doordat het voedsel gedeeltelijk in haar longen liep deed ze telkens een longontsteking op. Als kleine puppy werd ze dus met de sonde groot gebracht en als ze groter werd kreeg ze vast voedsel maar moest ze op een speciale manier gevoerd worden. Ze moest ook telkens met de hand gevoerd worden. Zo brachten wij vele uren door met elkaar. Het ging geregeld ook nog fout ondanks alle voorzorgsmaatregelen maar telkens vocht onze dappere meid zich erdoor met de hulp van Ann,onze dierenarts en lijfarts van Rani, die altijd klaar stond om te helpen. Ondanks dat ze telkens goed ziek was, was ze nog steeds vinnig op die momenten. Ze moeide zich graag met alles en vooral met Djinny. Het werd echter steeds moeilijker om een antibiotica te vinden waar ze door het veelvuldig gebruik nog niet immuun voor was. Als wij op vakantie gingen ging Raantje bij dokter Ann en haar hondjes plezier maken. Daar was ze altijd veilig moest er iets gebeuren. Wij wilden toch wel graag met Rani eens naar zee en dat is nog gelukt op 13 juli. Het weer en Rani haar gezondheidstoestand waren eindelijk goed genoeg en zo trokken wij met Rani en haar mama Astra een dagje naar zee. Dit was, wat later bleek, een uniek moment. Het was voor beide de laatste keer... Maar wat heeft die meid genoten! Rani, wij en de hondjes missen je verschrikkelijk, maar hopen dat je nu terug veilig bij je mama bent! Rani werd bijna 2 jaar. Peter, Els en Saskia.
Naam: Free Spirit from Astra Caledonia Roepnaam: Roy 1/04/2006 ~ 8/09/2008 Slaap zacht mijn liefste Roy. Je verdiende een beter leven.
HOME Teefjes Reuen Puppies Vorige nestjes In Memoriam Links
R.I.P.
from Astra Caledonia In Memoriam